søndag 1. november 2009

Hola todos!

For dykk som ikkje veit det, saa er eg no i Sor-Amerika saman med tre fantastiske menneske; onkel Ommund, tante Mari og Hilde, mor til Mari. No er eg og tante paa ein internettkafe i byen Cusco, som ligg paa 3350m. Me vert voldsomt slitne av aa gaa opp trapper, alle har litt vondt i hovudet, og daa me landa, hadde me vondt for aa puste, og difor lurer me voldsomt paa korleis det skal gaa paa turen me skal byrje paa i morgon klokka 5.15 om morgonen (det er ikkje saa stress, me vakna av oss sjolv klokka 6 i dag). Som mange av dykk allereie veit, saa skal me til Machu Pitcchu, inkabyen oppe i fjella. For me kjem dit, skal me paa ein lang tur over mange fjell. Opp og ned. Den eine dagen skal me gaa i 10 timer, og om natta skal det vere ned til -2 grader. Me skal sove i telt. Men eg trur det vert ein magisk tur, som skal vare i 4 dogn.
Fram til no har me om nettene vore paa ufrivillig diskotek og fest, etter som at baade byen Lima (som me var i i omlag 1 dogn), samt Cusco er livlige om natta.
Spansk? Joda, det gaar greit no, men det var mykje vanskligare aa snakke med peruanarane enn med Terje og klassekammeratar... Dei snakkar ein smule utydeleg, men eg vert nok vant til det!

Det var berre ei kort oppsummering, slik at dykk veit me har det bra:-)

Nye spanske ord som eg kjem paa i farta:
- entretenimiento - underholdning
- cinturon - setebelte
- jugo de naranja - appelsinjuice

3 kommentarer:

 1. Så koselig det var å høre fra deg.
  Håper dere får en fin tur og at alt går fint.
  Klemmer til dere alle fire.

  SvarSlett
 2. Hei Kjersti.
  Nå har jeg vært inne og lest på bloggen din. jeg skal følge med videre. Det blir spennende. Vanskelige spanske ord du hadde lært. Lykke til. i dag blir det teaterøving uten deg

  SvarSlett
 3. Fikk nettopp hilsen fra dere om at dere var tilbake.
  Mange klemmer til dere fra farmor.

  SvarSlett